mandag 30. mai 2011

Hege's TOMATSALAT
Denne slår an,- til det meste, har med hell servert den til koldtbord,
til Hardingtapas(spekjemat o.l.), til grillmat osv.
Den varieres etter sesong og etter hva jeg har i kjøleskapet.

Fine, faste, norske tomater og eple i fine, små terninger
purre, rødløk eller som her egen purre (som har stått ute hele vinteren)
Nå om våren bruker jeg masse topp-løk i tomat-salaten!
og så sjølsagt persille, eller noe annet grønt du liker:
basilikum(veldig lett å dyrke fra frø i vinduskarmen om våren)(med hvitløk vil du få en fin salat til italienske tomat-toast,-bruscetta,-nydelig, men vi kan lage vår norske variant med
Bjørnerot eller min favoritt GRANSKUDD)( husk god skinke,- den trenger IKKE hete Parma eller Serano, velg kortreist)
Du trenger en god rødvinseddik (dynk på), god rapsolje og sitrondråper
salt og pepper(mye, grovkverna, svart) og litt sukker. 
Rør godt sammen og smak til !
Blir enda bedre når den har fått trekke til seg smakene litt...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar