onsdag 1. juni 2011

Tomatsaus

Min Spagetti Bolognese -saus
Jeg har laga spagetti-saus idag. Lager stor porsjon for stor familie, eller til å fryse ned. I sesong brukes egne tomater, men de står og blomstrer i drivhuset nå, så enn så lenge kan man jo godt bruke hermetiske. Resultatet blei tre slike glass. Ett glass er nok til en pakke kjøttdeig, og det bør holde til mor, far og to ungdommer.
2 løk, i terninger
2 fedd hvitløk, knust
3 gulerøtter, i terninger
100 gr sellerirot, i terninger 
1/2 paprika
2 bx tomater
2 ts sukker
salt og pepper
Surr løken i olje til den er myk. Ha i tomatene og grønnsakene og kok til de er møre. Kjør alt med stavmixer (da blir unger som ikke liker "klumper" glad,- eldsteguten sa idag at jeg hadde vært flink!) og smak til med krydderne. Rett før servering kan du pøse på med basilikum og evnt andre gode spirer fra hagen, her har jeg topp-løk. Kjøttdeig brunes og tilsettes sausen. Her i huset kompromisser vi en del, så det blir halvt om halvt med fullkorns-spagetti og vanlig;) Attått sånn pasta-middag tar vi feta-ost, rødløk, agurk og tomat,-tenk igjennom hvor mange(grønnsaker) det blei den dagen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar