onsdag 1. juni 2011

Italiensk landbrød

 SOM "ÅPENT BAKERI" GJØR DET
Ja, oppskrift fra Øyvind Lofthus og kompani. Skylder dem å informere om opphavet til oppskrifta,-flinke folk!Brødet har null fett og er litt grovere enn loff- altså SUNT;)
 
7 dl vann,1 kg durumhvete, 100 gr sammalt rug, fin, 40 gr havsalt( jeg tar 3 ts ), 20 gr gjær( jeg tar en pk tørrgjær, antagelig ALTFOR mye, rugmel til strøing.
Bland alt, men hold igjen 1 dl vann til slutt i elteprossessen. Vannet ca. 30 grader og resten romtemperert. Kjør sakte i ca 3 min. så øker du hastigheten og tar i resten av vannet, litt etter litt. Smidig og blank deig;)
La deigen hvile 1 1/2 time. Del i tre som formes til kuler og skal hvile på benken med plast og klede i 20-30 min.
Form til avlange brød som legges på bakepapir-kledd stekeplate, dekkes og etterhev til dobbel størrelse. Strø på fint rugmel og snitt på langs for KULT utseende;)
Stekes i 220 grader, nederst i 30-45 min. Avkjøl på rist åffkårs.
Da jeg så bilde, falt tankene på Bruscetta......men da brukes ikke kokt, mixa saus, men gårs det er godt!!

1 kommentar:

  1. Hei,

    Dette ser ordentlig godt ut! Ønsker deg lykke til med matbloggingen! Har lagt deg til i matbloggoversikten min som du finner her: http://trinesmatblogg.no/matblogger/

    Trine ;)

    SvarSlett